Mladi, ki so sodelovali v nacionalnih procesih, so v Ljubljani od 8. do 11. junija na Evropskem laboratoriju idej iskali sinergije in povezave med svojimi aktivnostmi, delili svoje izkušnje, se povezovali in razvijali nove ideje, predvsem v duhu gradnje boljše, vključujoče in odprte Evrope.

Mladi so se na dogodku povezali v evropsko “Aware and Active” gibanje, pod okriljem katerega bodo potekale vse nadaljnje aktivnosti.

Evropskega laboratorija se je udeležilo 30 mladih iz šestih držav (Avstrije, Estonije, Finske, Makedonije, Italije in Slovenije), ki jih je spremljalo 16 mladinskih delavcev. Ti jih bodo še naprej podpirali pri medsebojnem povezovanju in implementiranju nadaljnjih aktivnosti.

V okviru dogodka so mladi in mladinski delavci delili svoje zgodbe in sporočila, se spoznali s ključnimi orodji snovanja in implementiranja kampanj, predvsem z uporabo story-tellinga, mladinski delavci pa so dobili nadaljnje podporo za delo z mladimi z migrantskim ozadjem. V okviru dogodka so mladi spoznali in preizkusili tudi dobrote kuharjev migrantov iz socialnega podjetja Skuhna in prisluhnili afriškim bobnom, na katerih so se preizkusili tudi sami.

V zaključnem delu so svoje ideje predstavili predstavnikom Nacionalnih agencij in se poslovili v pozitivnem vzdušju, z novimi prijatelji in boljšim razumevanjem in spoštovanjem naše pisane Evrope.